cover afbeelding

Bleken

Tanden bleken, voor een stralend resultaat! Tandverkleuring kan optreden bij het gebruik van o.a. koffie, thee, tabak, rode wijn en andere voedingsmiddelen of medicijnen. Een bleekbehandeling kan een oplossing bieden voor mensen die ontevreden zijn met de kleur van zijn of haar tanden.

Wijziging regelgeving
Sinds november 2012 heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) strengere regels opgelegd op bleekmethodes. Tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistentes mogen tandbleekmiddelen gebruiken die tot maximaal 6% waterstofperoxide bevatten of afgeven. Thuis bleekmiddelen, verkocht in drogisterijen, schoonheidssalons, bleekshops en via internet mogen slechts tot 0,1% waterstofperoxide bevatten of afgeven.

Behandeling
Tanden bleken wordt bij Dental Talent altijd door een gediplomeerde preventieassistente uitgevoerd, zodat u verzekerd bent van een goede behandeling. Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de preventieassistente (onder toezicht van de tandarts) of een bleekbehandeling mogelijk is. Niet ieder gebit komt in aanmerking voor een behandeling. Elementen zoals kronen, facings en vullingen kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling.

Welk middel wordt gebruikt om tanden te bleken?
Voor het bleken van uw tanden maken wij gebruik van het Philips Zoom Whitening systeem. Zoom werkt door middel van een gel die op uw tanden wordt aangebracht. Deze gel is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een speciaal ontworpen lamp. Deze twee elementen hebben een versterkend effect op elkaar in het afbreken van de verkleuringen op uw tanden. 

Uw tanden worden hierdoor niet aangetast en over het algemeen voelt u niets van de behandeling. In sommige situaties kan gevoeligheid optreden. Met enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden behoudt u blijvend resultaat en houdt u uw tanden lichter dan tevoren.

 

Is bleken van tanden veilig?
Het tanden bleken onder toezicht van een tandheelkundige met behulp van het Zoom Whitening systeem is, zoals uit diverse studies is gebleken, absoluut veilig voor tanden en tandvlees. Volgens de EU-richtlijnen wordt het bleken van tanden afgeraden voor kinderen onder de 18 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Kosten van het bleken van tanden
Een professionele behandeling zoals hierboven beschreven kost u: €480,-